Днес ще бъде предимно облачно, все още със слаби превалявания от дъжд, по високите части на планините - от сняг.

Вижте снимки от първия сняг по планините

Дневните температури в Северна България ще бъдат от 7 до 10 градуса, а на юг от Балкана - до около 14. Ще продължи да духа слаб и умерен вятър от североизток.
Утре ще остане студено, с минимални температури от 2 до 7 градуса. През деня облачността постепенно ще се разкъсва и намалява. Дневните температури няма да се променят съществено спрямо днешните.
В петък и събота сутрин, при изясняване и стихване на вятъра, в много райони ще се образуват слани. Минималните температури ще са от минус 1 до плюс 4 градуса, на места по високите полета и котловините с градус-два по-ниски. Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса, в южните райони до 15-16. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време, но преди обяд в низините и котловините не са изключени мъгли.
В неделя сутрин все още ще бъде студено и отново са възможни слани, а около водните басейни и в низините - мъгли, но през деня температурите ще се повишат с 3-4 градуса спрямо предните дни. 
След обяд от запад облачността ще се увеличава и отначало над югозападните райони ще завали дъжд.
В началото на следващата седмица ще бъде по-често облачно, на места ще превалява дъжд, а минималните и дневните температури ще са съответно от 6 до 11 градуса и от 12 до 17 градуса.