Днес облачността ще бъде значителна. Около и след обяд от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до утре сутрин ще обхващат по-голямата част от страната. Дневните температури днес ще достигнат интервала от 8 до 13, 14 градуса.

Утре сутрин минималните също ще бъдат високи за сезона, от 1 до 6 градуса. Само по по-високите места в Югозападна България, където са възможни временни разкъсвания и намаления на облачността, до нула, минус един. Утре през деня дъжд ще превалява над почти цялата страна, но по-съществени валежи ще има отначало над централните и част от източните райони, а привечер - над централните и северозападни райони. Вятърът ще се ориентира от източната четвърт, в Дунавската равнина - до умерен. Дневните температури ще се понижат спремо днешните с 2-3 градуса, но ще остават малко по-високи от обичайните за средата на месеца.

През нощта срещу петък и в петък, отслабвайки, преваляванията по високите места на Западна и Северна България ще преминават в смесена фаза и сняг и в петък преди обяд ще спират навсякъде. Минималните температури в петъчния ден ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 3 до 8 градуса.

В събота минималните температури ще са от минус 4 до плюс два градуса, а дневните - от 3 до 8, на места до 9 градуса. Облачността ще бъде значителна, в югозападните райони ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

Ще бъде почти тихо. Минималните температури в неделя ще са от минус 3, минус 4 до плюс 2-3 градуса. Дневните няма да се променят съществено спрямо съботните, освен в североизточните райони, където ще се появи слаб вятър от североизток и ще бъде малко по-хладно. Облачността ще остане значителна, с вероятност за съвсем слаби превалявания над западната половина на страната.

В понеделник и вторник температурите ще се понижат още малко и минималните ще бъдат от минус 5 до нула, на места до минус 6, 7 градуса, а дневните най-често от 1 до 6, в югозападните райони и до 7-8.