Днес ще има значителна облачност. В следобедните часове от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които до полунощ ще обхванат цялата страна. Дневните температури днес ще достигнат интервала от 6 до 11 градуса. Преваляванията, предимно слаби, ще продължат и през петъчния ден. Минималните температури ще бъдат от 0 до 5, а дневните - от 6 до 11.

В събота преваляванията ще отслабват и спират над голяма част от страната, без крайните северни и източни райони, където все още е възможно да преръмява слабо. Минималните температури ще са от 0 до 6, а дневните - от 7 до 12, 13 градуса.

В неделя облачността ще бъде значителна, но превалявания ще има само в северозападните и крайните югозападни райони, където ще остава и по-хладно, с температури до 6-8 градуса. Дневните температури в останалата, по-голяма част от страната, ще са от 10 до 15 градуса, на места в източните райони и северно от планините  с 1-2 градуса повече. Заради по-често облачното време, нощните температури ще бъдат по-високи, но дневните ще остават по-ниски от теоретично възможните, освен при наличие на по-дълги интервали с разкъсана облачност на съответните места.

През нощта срещу понеделник превалявания отново ще има над цялата страна. На места е възможно и да прегърми и валежите да са с краткотраен, интензивен характер. Минималните температури в неделя и през първия ден на следващата седмица ще са от 3 до 8 градуса, а дневните в понеделник ще останат почти без промяна - от 10 до 15 градуса, малко по-ниски на запад и  северозапад.

Във вторник преваляванията ще продължат, а температурите ще се понижат с няколко градуса.