Днес вятърът ще отслабва и стихва. Денят ще започне с облачно време и превалявания от дъжд. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса.

След  обяд облачността от юг ще се разкъсва и намалява до незначителна, а валежите ще спират.

След временно прекъсване, през нощта облачността отново ще се увеличи и от запад ще започнат превалявания от слаб дъжд.

В Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър, който през деня  ще се усилва до умерен.

Утре минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. През деня ще  бъде облачно и над Западна и Централна България  отново ще завали дъжд.

Значителни валежи ще има около Родопите. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

Над 1600 метра надморска височина  валежите щв бъдат от сняг.

През нощта срещу неделя минималните температури ще бъдат от около минус 1-2 градуса по високите полета на Западна и Югозападна България до 3-4 градуса на север  и изток, където ще духа слаб и умерен  северозападен вятър.

Преваляванията над южните райони ще спират от запад на изток и до неделя сутрин ще спрат навсякъде.

Дневните температури ще са от 8 до 14 градуса, а облачността ще бъде незначителна, повече - над северозападната половина на страната около и след обяд.

В понеделник облачността ще бъде незначителна. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните - от 13 до 19 градуса.

След временно спиране на вятъра, във вторник отново ще се появи такъв от северозапад - умерен, в Дунавската равнина и силен.

Минималните температури във вторник ще са от 3 до 8, а дневните - от 12 до 17 градуса, но след обед ще се понижават от северозапад.

През почивните дни времето в планините ше бъде по-често облачно. В ниските части ще превалява слаб дъжд, а по високите-сняг, като по-значителни превалявания ще има в Родопите.
На 1200  метра температурите в събота и неделя ще бъдат от 2 до 5 градуса.