Днес ще има значителна облачност. Ще остане топло, с температури от 16 до 21 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб и умерен западен вятър и там температурите също ще се повишат.

Утре минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. Вятърът ще се ориентира  от изток и ще започне постепенно понижение на температурите, отначало  над северните райони. Те ще бъдат от около 11 до 16, само  в югозападните части на страната все още до 18-19. Ще остане облачно.   В събота минималните температури ще са от около 4-5 на север до 11 градуса в крайните южни райони. Ще бъде облачно, по-късно привечер  и през нощта в западната половина на страната са възможни слаби превалявания от дъжд. Дневните температури ще продължат да се понижават и ще са от 7 до 12 градуса.

В неделя ще бъде облачно. В западните и централни части на страната ще превалява дъжд, по високите части на планините - сняг. По-съществени валежи ще има на места в централните части на страната. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През нощта срещу понеделник  дъждът ще преминава в сняг в местата с надморска височина над 1100-1200 метра, но още преди обяд ще отслабват и спират. Минималните температури в първия ден на следващата седмица ще са от 3 до 8, а дневните - от 5 до 11. Ще остане облачно, в Дунавската равнина и ветровито, с умерен вятър от североизток. Ще преръмява слаб дъжд, в планините - слаб сняг.

През нощта срещу вторник облачността от запад ще намалява, а вятърът ще отслабва. Минималните температури ще се понижат и ще са от минус 3 до плюс 2 градуса.  Дневните ще бъдат от 5 до 11, по-високи на юг  и югозапад.  В ниските места и около водните басейни ще  се образуват мъгли, които до обед ще се разсейват в повечето места.

В сряда облачността ще бъде незначителна, в низините и котловините преди обед отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 7 до 12, малко по-ниски в местата с по-трайни мъгли.

Според предварителните прогнози, слабото повишение на температурите през втората половина на следващата седмица ще продължи. Минималните стойности най-често ще са от 1-2 до 6 градуса, по високите мопета до около минус 2, а дневните - от 10 до 16. В низините в предиобедните часове в някои дни ще има мъгли и там е възможно дневните температури да остават малко по-ниски.