Днес ще бъде слънчево и топло за сезона, с максимални температури от 10 до 15 градуса. На места в котловините южно от Стара планина е възможно да има мъгли и там температурите ще останат малко по-ниски.

 Утре и на 25-и декември, Коледа, в Дунавската равнина ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. ще бъде значително по-топло от обичайното за сезона, с максимални температури от 11 до 16 градуса. По поречието на Дунав и в предбалкана са възможни  и по-високи стойности.

Сутрин също ще бъде по-топло от обичайното с околонулеви и положителни температури.

В петък ще прониква по-хладен въздух от северозапад и дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи, но ще остане сухо.

В събота и неделя ще бъде слънчево, с увеличения на облачността, предимно средна и висока. Температурите денем ще са от 10 до 15 градуса, в неделя - малко по-високи.

Ще духа умерен западен вятър.

В началото на следващата седмица вятърът ще се ориентира от изток-североизток и температурите  ще започнат да се понижават, но съществени валежи не се очакват и в дните преди Нова Година.
В планините до края на тази седмица ще бъде необичайно топло за сезона, с максимални температури  на 1200  метра около 10 градуса. Ще бъде слънчево или  с незначителна облачност.