Процес на слабо и постепенно, но  трайно понижение на температурите, характерни за преддверието на есента, се очаква към 18-20 септември.

 Днес ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Повече облаци ще има в югозападните райони, но  само на отделни места там е възможно да превали съвсем слабо.

Дневните температури  ще бъдат от 26 до 31, 32 градуса, а минималните - все още високи, от 11 до 16 градуса, по Черноморието до около 18.

Ще духа слаб източен вятър.

Във вторник ще има променлива облачност. Не са изключени съвсем  слаби превалявания на отделни места в западните  и югоизточни райони.

Дневните температури ще са от 25 до 29 градуса, а минималните ще останат от около 12 до 16.

В сряда, четвъртък и петък ще остане топло, с температури от 26 до 31 градуса. Слънчево или с незначителна облачност и почти без валежи.

На 15 септември, през първия учебен ден, времето ще бъде с  променлива облачност, по-значителна над източните райони, където не е изключено на отделни места да превали съвсем слабо.
В Западна България вероятността за валеж е малка. Ще бъде топло, с дневни температури от 25 до 29 градуса, в западната част на Дунавската равнина до 30, 31.