Днес облачността ще бъде променлива, след обяд намаляваща на места до  слънчево време. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

През нощта в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър, който утре ще се усилва и ще бъде умерен, възможни са и  силни пориви. Минималните температури утре ще бъдат от минус 3 до плюс 3, а дневните ще се повишат и ще са от 9 до 14 градуса. Ще остане с незначителна облачност. 

В събота минималните температури ще са от минус 1 до плюс 4. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, ще се усили още и ще бъде силен и бурен, с пориви над 13-14 метра в секунда в  Северозападна България. Дневните температури ще се понижат спрямо утрешните и ще са от 7 до 12 градуса. През страната ще преминава атмосферен фронт, но на фона на повишено налягане той ще бъде изразен предимно в полето на вятъра и отчасти с увеличение на облачността. Превалявания от слаб краткотраен дъжд и снежни заряди са възможни предимно в Североизточна България и Предбалкана.

В неделя  ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, най-вече в южните райони. Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, но е възможно на места при изясняване и стихване на вятъра да са и  малко по-ниски. Дневните ще бъдат от 6 до 11 градуса. Сутрин в ниските места и край водните басейни не е изключено образуване на краткотрайни мъгли. През деня отново ще се появи и усилва вятър от запад, в Дунавската равнина - умерен.

В понеделник вятърът ще се усилва в часовете преди обяд. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 7 до 12 градуса, по-ниски  в североизточните райони. Над страната ще преминава пореден атмосферен фронт, но налягането бързо ще се повишава и валежите отново ще са незначителни и от краткотраен тип, основно на североизток и северно от Старопланинската верига.

Привечер вятърът ще стихне, а около полунощ срещу вторник ще се ориентира от изток. Минималните температури във вторник ще бъдат от минус 3 до плюс 2, а дневните - от 5 до 10 градуса, отново по-ниски в Североизточна България, заради близостта на по-стуудена въздушна маса североизточно от нашата страна. През деня ще бъде слънчево над цялата страна.

Сряда ще започне с по-студено време сутрин, от минус 5 до нула градуса, но през деня североизточният пренос при земя ще започне да отслабва и дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, по-високи над югозападните райони. Ще започне увеличение на облачността от югозапад.

Предварителните прогнози към момента предвиждат през втората половина на следващата седмица страната ни отново  да попадне под влияние на средиземноморски циклон, с облачно време и превалявания от дъжд, с дневни температури около и малко над 10 градуса и минимални с положителни стойности над цялата страна.

ИЗБРАНО