Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща след обед от запад. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Дневните температури ще бъдат от 8-9 в североизточните райони до около 14 на запад.

На места в североизточните и югозападните райони е възможно да превали съвсем слабо.

Утре  ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над планините на Югозападна България. Вятърът от изток ще отслабне и минималните температури ще са от 1 до 5, а дневните   от 11 до 16 градуса.

 

В сряда от запад ще започне увеличение на облачността, която отначало ще бъде  средна и висока, по-късно през деня ще се увеличава и вплътнява. В следобедните часове над Западна България ще завали слаб дъжд. Минималните температури ще са от 1 до 6, а дневните  - от 11 до 16 градуса.

През нощта срещу четвъртък дъжд, в повечето райони слаб, ще превали и на други места в останалата част от страната, но до сутринта ще спира навсякъде, Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а дневните в четвъртък ще се повишат и ще са от 16 до 22. Облачността ще се разкъсва и намалява, на места до слънчево време. Ще духа слаб вятър от югоизток и юг, в Дунавската равнина - от изток.

Привечер облачността отново ще се увеличи и през нощта срещу петък ще завали, като в петък валежите ще обхванат цялата страна. На места са възможни и по-значителни количества, до 20-25 литра на квадратен метър. Минималните температури в петък ще са от 5 до 10, а дневните - от 11 до 17 градуса.

В събота ще остане облачно и дъждовно, с минимални температури от 7 до 12  и максимални от 10 до 16 градуса.

Облачно, с превалявания, ще остане и времето в неделния ден. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните - от 9 до 14 градуса.