Днес облачността ще намалява и през деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Температурите ще са от 14 до 20 градуса.

Все още в Дунавската равнина ще бъде ветровито, с умерен до силен западен вятър, който привечер щр отслабва и в началото на нощта ще стихне.

 От утре до края на седмицата ще бъде слънчево или с временни увеличения на облачността. Утре ще духа слаб и умерен вятър от изток-югоизток, а през почивните дни ще бъде почти тихо и е възможно на места сутрин да се образуват краткотрайни мъгли.

Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса. Дневните ще се повишават и в петък ще бъдат от 16 до 22, а в неделя ще досстихнат 19 до 23, 24 градуса. 

В понеделник от запад облачността ще се увеличава, като отначало ще бъде средна и висока. Впоследствие ще се вплътнява и във вторник над западните райони ще завали дъжд. Ще се появи югоизточен вятър, който във вторник над западните райони ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават.

През оставащите дни до края на месеца след началото на следващата седмица, облачността ще бъде променлива, често значителна. Температурите сутрин ще бъдат от 6-7 до 12 градуса, а дневните ще са с 5-7 градуса по-ниски от тези през последните дни - от 11-12 до 16-17 градуса на повечето места: стойности в рамките на нормалните за месеца.

 

В планините, до понеделник включително, времето ще бъде подходящо за туризъм, със слънчево и тихо или със слаб вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 метра надморска височина ще бъдат към 12-14 градуса. Впоследствие, към вторник те ще се понижат чувствително и в масивите на Западна България ще завали в ниските места - дъжд, а над 1500 метра-сняг.