Днес ще има променлива облачност. Краткотрайни превалявания в следобедните часове отново са възможни в крайните западни и югозападни райони. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, малко по-ниски по Черноморието. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър.

Утре и в четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи.Ще има незначителна облачност, утре в по-голямата част от страната без валежи, освен в югозападните и планински  райони. Дневните температури ще се понижат с 1-2 градуса спрямо днешните.

В петък и събота температурите ще се повишат и ще бъдат от 22 до 28, на места 29 градуса. Предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но малка вероятност за валежи.

В неделя от северозапад ще проникне по-студен въздух и атмосферата над страната, отначало над западната и половина, ще се лабилизира. На много места ще превали и прегърми, а дневните температури  в Западна България няма да надвишават 20-21 градуса: в интервала от 17 до 21. В източните райони, където процесът ще бъде по-слабо изразен, ще има повече слънце и температурите ще бъдат от 21 до 26 градуса.

В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен и северозападен вятър.

Нестабилно, с краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици, ще остане времето и  в понеделник. Дневните температури ще бъдат от 16-18 градуса в западните райони, до 23-24 в Източна България. В Дунавската равнина ще остане ветровито.

Във вторник атмосферата ще започне да се стабилизира. Краткотрайни превалявания ще има на по-малко места, а дневните температури ще  започнат да се повишават.