Днес времето ще бъде топло, с температури от 25 до 30 градуса. Преди и около обяд все още на места в централната и източна част на страната са възможни краткотрайни превалявания. В следобедните часове вероятността за валежи намалява.

Утре съществена промяна на времето не се очаква. През нощта срещу четвъртък под влияние на област на ниско атмосферно налягане атмосферата над страната ще стане неустойчива. Отначало  в западните райони, а в четвъртък над цялата страна ще се създадат условия за гръмотевични бури и краткотрайни превалявания. Възможни са  и градушки.

Температурите ще се понижат с 2 до 4 градуса, но ще остане топло, освен по време на и в местата с по-интензивни превалявания.

В петък ще бъде все още нестабилно, с превалявания и гръмотевици на много места в страната. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В събота и неделя атмосферата постепенно ще се стабилизира. Превалявания от краткотраен тип ще има само на места в и около планините. Температурите ще останат без съществена промяна, от 23 до 28, 29 градуса.