Днес още преди обяд облачността ще се увеличава и вятърът ще се ориентира от запад - през деня умерен, в Дунавската равнина и силен.

Отначало на места в северните райони, до вечерта и в останалите части на страната ще превали дъжд, над 1700 метра надморска височина - сняг.

Дневните температури ще са от 12 градуса на северозапад до 18 в крайните южни райони.

 

До сутринта преваляванията ще спират в цялата страна, като последно това ще се случи в   югоизточните райони - утре преди обяд.

Минималните температури утре ще са от около 4 до 10-11 градуса по Черноморието.

През деня облачността ще бъде променлива, до незначителна, а температурите ще са в интервала от 11 до 16 градуса. По-значителна облачност ще има над източните райони и на места по Черноморието ще превали съвсем слаб дъжд.

В събота ще бъде почти тихо, а облачността - главно средна  и  висока.

По-късно през деня ще се появи слаб вятър от юг-югозапад и с това ще започне неколкодневен доста топъл период.

Минималните температури ще са от 2 до 6, в котловините и високите полета до нула, минус 2 градуса.

Дневните ще бъдат от 12 до 18 градуса.

През изборния ден, в неделя, затоплянето ще продължи. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Ще духа до умерен южен вятър. Вероятността за валеж е малка

Минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните - от 16 до 21, с няколко градуса по-ниски  в северозападните райони, защитени от южния вятър.

В събота и неделя в планините температурите на 1200 метра надморска височина ще са от 9-10 през първия до 13-14 през втория ден. Ще бъде облачно, но често облачността ще бъде частично прозрачна за слънчевите лъчи. През втория ден над масивите в Западна България са възможни превалявания от дъжд, предимно слаби.

 

Доста високи за ноември температури ще имаме в понеделник и вторник.



Минималните ще са от 11 до 16, а дневните от 18 до 23 градуса, на места през първия ден и с градус-два по-високи, до 24, 25 градуса.

Облачността ще бъде значителна. В понеделник съвсем слаби превалявания са възможни в северозападните райони, а във вторник - над Южна България.

В сряда остава много топло за сезона, като слаби превалявания  ще има на повече места в страната. В четвъртък ще започне постепенно понижение на температурите.