Днес над страната ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд и намаляваща в часовете след пладне. Дневните температури ще са от 2 до 7 градуса. Преди обяд все още на места е възможно да прехвърчи слаб сняг. По Черноморието ще духа слаб северен вятър.

Утре вятърът вятърът ще се ориентира от запад, ще се усили до умерен, в Дунавската равнина - силен. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, увеличаваща се до значителна. На места около планините и в Източна България е възможно да превали слаб дъжд.

Без промяна ще остане времето в събота: ветровито, с умерен, в западната част на Дунавската равнина - силен вятър от запад-северозапад. Облаците ще са по-малко от утре, а превалявания са малко вероятни. Минималните температури ще са от 0 до 5, а дневните ще останат в интервала 7 до 12-13 градуса, в крайните северозападни райони до 14-15.

В неделя вятърът ще стихне и минималните температури ще са по-ниски, от минус 3 до плюс 3 градуса, на места в низините и котловините до минус 6,7. Там е възможно да се образуват мъгли, които на повечето места ще се разсеят до обяд. През деня температурите ще са от 6 до 11-12 градуса.

Заради динамиката на атмосферните процеси над континента, нека потребителите на vremeto.dir.bg имат предвид, че прогнозата за първата половина на следващата седмица е предварителен сценарий и в следващите часове и дни ще бъде актуализирана, когато е необходимо. Според сегашните очаквания, през нощта на неделя срещу понеделник към страната ни ще приближи средиземноморски циклон. Облачността ще се увеличи и минималните температури ще се повишат до интервала от нула, плюс 1 до плюс 5-6 градуса. Над Югозападна България ще завали слаб дъжд. През деня в понеделник слаби превалявания ще има в западните райони, а през нощта срещу вторник - над повече места там и в централните части, но според сегашните оценки преваляванията ще бъдат предимно слаби, до надморска височина 1400-1600 метра -от дъжд. 

Дневните температури в понеделник ще са от 7 до 12 градуса, малко по-ниски в Северозападна България, а във вторник ще се повишат още и в източните райони ще достигнат 11-15 градуса. 

Моделните сценарии към момента предвиждат топлото време над страната ни, което ще се установи в началото на седмицата в предната част на средиземноморската област на ниско налягане, да се запази и в сряда и четвъртък.