След днешния относително топъл ден, когато на места в низините температурите ще достигнат 22-23 градуса, още през предстоящата нощ, с умерен и силен северозападен вятър над страната ще започне да нахлува студен въздух. На много места ще превали дъжд, над 1600 метра - сняг.
Утре ще бъде ветровито и значително по-хладно от днес, с дневни температури в интервала 12 до 17 градуса.
Над цялата страна ще превали дъжд.
В събота ще остане ветровито, с променлива, до незначителна облачност и почти без валежи. Дневните температури ще се повишат малко и ще достигнат 14-19 градуса.
В неделя ни очаква поредна порция студен въздух, като този път температурите ще се понижат малко повече, в сравнение с  тези при утрешния процес. В северозападните райони дневните температури няма да превишат десетина-12 градуса, докато на югоизток все още ще има стойности до 18-19 градуса. По преминаващия фронт ще паднат краткотрайни, но на места, особено северно от планините, интензивни валежи. В Предбалкана и високите полета, дори на по-високите хълмисти места в Дунавската равнина е възможно да се премесват със мокър сняг и сняг.
В понеделник ще бъде  ветровито, с дневни температури от 12 до 17 градуса.
Според предварителните очаквания, във вторник и сряда ще бъде по-топло, последвано от ново кратко захлаждане в средата на седмицата. Тези прогнози ще се уточняват по-късно, за което vremeto.dir.bg  своевременно ще ви информира.