Днес през по-голямата част от деня ще бъде облачно и дъждовно. Температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса. След обяд преваляванията от запад ще спират, а облачността ще се разкъсва, най-късно в североизточните райони. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина и по планините.

Утре ще остане ветровито, с променлива облачност. Възможни са съвсем слаби превалявания. Температурите ще се повишат с градус-два и ще бъдат от 12 до 17-18 градуса, минималните от 2 до 7.

През нощта срещу неделя от северозапад отново ще започне да нахлува студен въздух, като в температурно отношение процесът ще бъде по-силно изразен от днешния. Неделният ден ще бъде ветровит, облачен и студен. Ще превалява дъжд, в местата над 5-600 метра в Северна България, както и в Предбалкана, високите полета на Западна, включително в района на София,  дъждът ще се премесва с мокър сняг и сняг. Минималните температури няма да се променят съществено, но дневните ще са доста ниски, от около 6-7 градуса по високите полета и някои северни райони до 14-15 в крайните южни и югоизточни части на страната.

През нощта срещу понеделник валежите ще спрат навсякъде, освен в югоизточните райони. Минималните температури ще са от нула, минус 2 до 4-5 градуса. В понеделник ще се установи слънчево време. Вятърът ще отслабва и ще започне да се ориентира от запад - югозапад. Дневните температури над по-голямата част от страната ще започнат да се повишават, достигайки интервала 12-17 градуса. По-студено ще остане по Черноморието, до около 8-10 градуса. Привечер и през нощта срещу вторник, вятърът над Централна и Източна България ще се ориентира от юг. Според сегашните прогнози, които ще доуточняваме в следващите дни, във вторник и сряда ще се затопли осезаемо. През втория ден, на местата, чувствителни на южен вятър в Източна България и северно от планините, дневните температури ще достигнат стойности до 25-27 градуса. 

В планините през почивните дни, особено в неделя, условията ще бъдат крайно неподходящи за туризъм. В събота ще има променлива облачност, със слаби превалявания и дневни температури на 1200 метра надморска височина около 4-5 градуса. Ще бъде ветровито с умерен, по билата силен вятър от запад-северозапад. В неделя вятърът ще бъде силен и бурен, от северозапад. Ще вали сняг, а температурите ще се понижават през деня и след обяд ще са около минус 3, минус 4 градуса. Силният вятър ще създава усещане за още по-студено време.