Днес ще бъде слънчево, с дневни температури от 13 до 18 градуса. До обяд все още в източната част на Дунавската равнина ще духа слаб и умерен вятър от запад. По-късно след обяд в източните райони ще се появи слаб югоизточен вятър. Над западната половина на страната облачността ще се увеличи, но ще бъде средна и висока. 

Минималните температури утре ще са в интервала от 2 до 7 градуса, а максималните ще се повишат и ще бъдат от 16 до 21. Ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, в Дунавската равнина от изток.

От сряда до петък повишението на температурите ще продължи и през деня в четвъртък и петък те ще достигнат стойности от 20 до 25 градуса, на места северно от планините и източните райони - до 26. 27 градуса. В югозападните, полупланински и планински райони в следобедните часове ще се развива по-значителна купеста облачност и на места не е изключено да превали и прегърми. В планините и източните райони ще духа умерен, по билата и местата, чувствителни на южен вятър - силен вятър от южната четвърт. Високи ще са и минималните температури - в по-голямата част от страната около и над 10 градуса.

През нощта срещу събота вятърът ще спре, а впоследствие ще се ориентира от запад-северозапад. С него през почивните дни ще прониква по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 5-6 градуса в събота. Атмосферата ще се лабилизира допълнително и в цялата страна е възможно да превали краткотраен дъжд, възможни са и гръмотевици.  В неделя понижението на температурите ще продължи.