Днес над източните райони ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има над Западна България, където след пладне на отделни места около планините не е изключен слаб краткотраен дъжд. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето утре и в сряда: топло, с повече облаци на запад и вероятност за краткотрайни превалявания главно над и около планините на западната част на страната. Дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса.


От четвъртък ще се установи слънчево и сухо време. Температурите ще се повишат още и ще достигнат интервала от 23 до 28 градуса.

На морето: Там заради все още по-студената вода, ще бъда малко по-хладно, с температури през деня от 20 до 22 градуса. Температурата ма водата по Северното Черноморие е към 10 градуса, а по Южното 11-12.
В планините на 1200 метра надморска височина температурите до края на седмицата ще останат почти без промяна, около 16 градуса. Малко по-голяма вероятност за краткотрайни превалявания има днес, вторник и сряда тя намалява, а от четвъртък и там ще се установи предимно сухо време. Условията за туризъм ще бъдат добри през цялата седмица.