На много места температурите няма да превишат 15-16 градуса, а в страната ще са в интервала от 16 до 21 градуса. Ще превалява,  в отделни райони придружено и от гръмотевици.  Подобрение на времето ще започне в четвъртък, но ще остава хладно, особено сутрин, с температури от 5 до 10 градуса. През деня в четвъртък и петък ще има повече слънце и дневните температури ще се повишат до 22-23 градуса в местата с по-продължителни слънчеви интервали.
В събота и неделя повишението не температурите ще продължи и те ще са от 20 до 25, на места 26 градуса.
В планините до сряда ще бъде облачно и дъждовно, По най-високите части над 2000-2200 метра ще вали и сняг. На 1200 метра надморска височина температурите ще са от 8 до 11 градуса до четвъртък и около 5 градуса в петък. През втората половина на седмицата преваляванията ще отслабнат, но облачността по-често ще бъде значителна до петък-събота.
До края на второто десетдневие комфортни летни температури, като тези, с които свикнахме през последните две седмици не ни очакват. В същото време, въпреки че вероятността за валежи след сряда частично намалява, винаги ще бъде добре да носите в себе си чадър, ако излизате на открито. 
vremeto.dir.bg ви желае ползотворна и успешна работна седмица!