През първия ден на работната седмица облачността над по-голямата част на страната ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания и  намаления над Северна България. От време на време ще превалява слаб дъжд, като малко по-значителни валежи са възможни над Рило-Родопската област и  в Предбалкана. Дневните температури ще бъдат от 12 до 17, в крайните северозападни  райони до 18-19 градуса. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса.
Във вторник ще остане със значителна облачност и температури през деня от 13-14 до 18 градуса, по поречието на р. Дунав и в крайните югозападни райони до около 20. 
В сряда и четвъртък преди пладне в много райони облачността ще намалява до незначителна, но в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали. Възможни са и гръмотевици. Дневните температури ще бъдат в интервала от 16 до 21-22 градуса, а минималните от 6 до 11.
От петък до края на седмицата ще се затопли значително. Дневните температури ще достигнат 22-27 градуса. Облачността ще бъде незначителна преди пладне и увеличаваща се в следобедните часове, но краткотрайни валежи са възможни само на места в планинските райони.