Утре вятърът ще стихне и ще се установи слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. Температурите ще бъдат от 27 до 31-32градуса.
От сряда до петък повишението на температурите ще продължи и ще се установи горещо и предимно слънчево време с температури в по-голямата част на страната от 30 до 35, на места в низините до 36 градуса. 
В събота и неделя от северозапад ще нахлува по-студен въздух. Само на места ще превали и прегърми, а температурите ще се понижат с няколко градуса.
Все още хладно и ветровито ще остане според днешните прогнози на моделите и в понеделник, а от вторник ще започне ново повишение на температурите и горещо време.
В планините от утре до петък ще бъде топло с повишаващи се температури, които в четвъртък и петък на височина 1200 метра ще достигнат 23-24 градуса. В събота и неделя вятърът от запад ще се усили, облачността ще с еувеличи и на места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат в неделя до 15 -16 градуса.
По морския бряг през повечето дни до края на семдицата ще бъде топло и подходящо за плаж, с температури на въздуха от 26 до 29 градуса, а на морската вода 22-24 градуса. Временни увеличения на облачността и усилване на вятъра ще има в събота, по-значителни по северния участък.