Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури достигащи на места в низините стойности до 32-36 градуса.

Привечер от запад облачността ще започне да се увеличава и още във вечерните часове и около полунощ на места е възможно да превали и прегърми. В западната част на страната валежните количества в повечето райони няма да бъдат съществени, освен на отделни места северно от планините. Утре над страната ще нахлува студен въздух и спрямо днес температурите ще се понижат с 8- 10 градуса. Краткотрайни превалявания са възможни главно в планините и източните райони. 

Ще започне период на ветровито време, който ще продължи до сряда, а в някои райони на страната и до четвъртък. Вятърът ще бъде умерен, до силен, а по планините - бурен, като по билата и върховете не са изключени и ураганни пориви, от запад-северозапад. Ветровито и с краткотрайни превалявания ще бъде и по морския бряг, където в неделя и началото на следващата седмица облачността често ще бъде значителна и ще паднат краткотрайни валежи.

Повече слънчеви часове ще има над западната част на страната, но и там към средата на седмицата на места ще превали и прегърми. Температурите постепенно ще се повишават и към сряда-четвъртък ще са от 25 до 30, в югозападните райони до 31-32 градуса.

В планините туристите трябва да се съобразят с ветровитото време, което ще се установи там от утре поне до сряда. Ще има променлива облачност, с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури. Температурите на 1200 метра надморска височина от днешните високи стойности - до 25-27 градуса, от утре до сряда ще се понижат до 14-15 градуса.

По морския бряг от утре също няма да бъде подходящо за плаж, поради силния вятър, студената вода и често облачното време с краткотрайни превалявания. Температурите ще бъдат  малко над 20 градуса, като в неделя и понеделник на някои места ще са и по-ниски и едва към вторник-сряда ще се повишат достигайки интервала 22-26 градуса