От утре до неделя ще се установи предимно слънчево време. Все още повече  облачност ще има утре преди обяд над югозападните райони, но до вечерта и там облачността ще намалее до незначителна. Температурите ще бъдат от 24 до 29, в някои райони в петък и събота до около 30 градуса, а минималните сутрин от 12 до 17, с тенденция към понижение до края на седмицата с градус-два.
В района на София ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но без валежи. Дневните температури ще бъдат около 25-26 градуса, а минималните сутрин най-често от 11 до 13.
По морето ще бъде слънчево и все още подходящо за плаж. Температурите сутрин ще бъдат между 15 и 18 градуса, а след обяд най-често от 25 до 28. Към края на седмицата вятърът от североизток там ще се усилва и вълнението ще бъде по-голямо.
В планините също ще има подходящи условия за туризъм, с температури на 1200 метра надморска височина най-често от 16 до 18 градуса. Там облачността ще бъде променлива, повече в следобедните часове, но превалявания са възможни само на изолирани места и несъществени като количество.

В началото на следващата седмица при земята от североизток ще се засили преносът на малко по-хладен континентален въздух и температурите през деня ще се понижат с 3-4 градуса. По-хладни ще бъдат и утрините, като минималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса, по високите полета и малко по-ниски. На места там и около водните басеини при стихване на вятъра ще се образуват краткотрайни мъгли, които още преди обяд ще се разсейват.