Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща от запад по-късно  в следобедните часове. На места все още е възможен слаб дъжд, главно над източните и крайните западни райони. Дневните температури ще са от 6 до 11 градуса. Вятърът в Дунавската равнина ще бъде умерен, от запад.

Утре минималните температури ще бъдат от около минус 2 до плюс 4 градуса. Дневните ще се повишат и  ще бъдат от 9 до 14 градуса. Облачността ще бъде незначителна, на много места до слънчево време и едва по-късно привечер от северозапад ще започне заоблачаване.  

В сряда минималните температури ще останат без съществена промяна, от минус 2 до плюс 3, 4 градуса в източните райони, където още вторник привечер отново ще се появи и усилва южен вятър. През деня облачността ще бъде променлива, до значителна, но предимно средна и висока, по-значителна над западните райони. Ще остане топло за сезона, с дневни температури от 8 градуса на запад до 12-13 в южните и източни райони.

В четвъртък от югозапад облачността ще се вплътнява и ще започнат превалявания от дъжд, които постепенно ще обхващат цялата страна. Дневните температури в четвъртък ще бъдат от 7 до 13 градуса, по-високи на изток. В петък от запад ще прониква по-студен въздух, но в източната половина на страната ще остане топло. Температурите ще са в широк диапазон, от 2-3 градуса на запад до 10-12 в източните райони. В по-голямата част от страната валежите ще бъдат от дъжд, само по високите полета на Западна България е възможно да преминават в мокър сняг и сняг. Повече подробности по този процес очаквайте в следващите дни. 

По-късно преваляванията ще спират, но и през уикенда и в началото на следващата седмица времето в нашата страна ще остане динамично, на контрастната граница между две различни въздушни маси, често ветровито и с нови валежи от различна фаза: главно от дъжд на изток и юг и от дъжд, сняг и мокър сняг на запад и северозапад. При тези процеси и динамика съществено понижение на температурите няма да има, като дори в по-студените райони на страната на северозапад те ще остават в рамките на около обичайните за февруари стойности. Постепенно затопляне ще настъпи в дните около средата на месеца.