Днес ще бъде облачно, с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността над североизточната половина на страната. Над югозападните райони са възможни превалявания от слаб дъжд, а в Рило-Родопската област над 1400 метра - слаб сняг. Дневните температури ще са от 6 до 11 градуса.

Утре няма да настъпи съществена промяна на времето, но дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

В неделя ще има значителна облачност, с временни разкъсвания. Превалявания все още ще има над крайните югозападни райони, Пирин и Западните Родопи. Температурите в страната ще бъдат от 5 до 10 градуса, а минималните няма да се променят съществено, от минус 2, минус 1 до плюс 3-4 градуса.

Привечер  и срещу понеделник от север ще прониква по-студен въздух. Вятърът ще се усили и през първия ден на седмицата на много места ще превали дъжд, впоследствие на по-високите места дъжд и сняг. В низините преваляванията няма да бъдат в съществени количества. По-значими валежи са възможни в Предбалкана и планинските райони. Ще бъде ветровито, в цялата страна ще духа умерен и силен вятър от север-североизток, който ще засилва усещането за студ.  Дневните температури ще бъдат  от 2 до 7 градуса и минимални от минус 4 до плюс 2.

Във вторник вятърът ще отслабва, но в Източна България все още ще бъде умерен, от север. Облачността ще бъде променлива, до значителна. Почти без валежи. Дневните температури ще се повишават, оначало над северозападните райони, където въздушният пренос ще сменя посоката си на северозападна, а впоследствие - западна и през деня температурите ще са в широк интервал - от 2-3 градуса по високите полета до 10-11 в западната част на Дунавската равнина, където облачността ще намалява до незначителна.

В сряда и четвъртък вятърът от запад ще се усили и дневните температури ще продължат да се повишават, като предварителните прогнози към момента очакват те да бъдат в интервала от 9 до 14 градуса, на места в северозападните и югозападни райони и до 15-16, а минималните - от минус 1 до 4. Ще има променлива облачност, почти без валежи.

Заради динамичната обстановка в между сезоните, подробносите за времето след понеделник подлежат на доуточняване в следващите дни, за което vremeto.dir.bg ще ви информира своевременно.