Днес ще има повече облаци, а температурите ще бъдат с 2-3 градуса  по-ниски от вчерашните, особено в източните и североизточни райони. Ще духа умерен вятър от север-северозапад и температурите ще бъдат от 8 до 13 градуса, в  северозападните и югозападни райони до 14, за София 8-9. Възможно е на места да превали слаб дъжд, без количествата валеж да са значителни.

Утре вятърът ще се ориантира от запад-югозапад и ще се затопли осезаемо, отначало над Западна България. Минималните температури ще бъдат от нула до 5, а дневните - от 11 до 16, все още малко по-ниски  на изток. Облачността ще намалява.

В събота и неделя ще бъде значително по-топло от обичайното за сезона, с температури от 15 до 20 градуса през деня и минимални от 3 до 8, 9.

В началото на следващата седмица ще остане без промяна: топло и предимно слъънчево. Дневните температури ще бъдат от 16 до 21, на места в Тракия, Югозападна и Северозападна България до 22, 23. Високи ще са и минималните, от 5 до 10 градуса.

Обръщаме ви нимание, че топлото време с температури над 20 градуса, макар и да не е необичайно, не е характерно за средата на март и вероятността още през втората половина на следващата седмица, около 22-23 те да се понижат е голяма, Затова, който има възможност да се наслади на топлите дни, нека го направи пълноценно - за почивка или работа на открито, тъй като подобни температури са нормални едва за средата и дори втората половина на април.