След студените утрини от днес до сряда, минималните температури също чувствително ще се повишат. По време на почивните дни, от Разпети Петък до понеделник, температурите през деня ще бъдат с няколко градуса над обичайните за средата на април и ще бъдат близки до нормалните стойности за Гергьовден. Времето над страната ни ще се определя от сравнително бавноподвижна циклонална област, с център, разположен западно от страната ни. В нейната източна периферия към нашия регион ще се пренасят топли средиземноморски и североафрикански въздушни маси. Над цялата страна ще бъде топло, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност около и след пладне  и на места ще превали и прегърми. От петък до неделя пред деня температурите ще са от 19 до 24 градуса, а сутрешните - от 6 до 11. В местата с по-обилни превалявания температурите ще се понижават и ще бъдат по-ниски от тези в местата с повече слънце с 5 до 10 градуса.
Чадърът трябва да бъде задължителен атрибут за излизащите да празнуват на открито. Повече слънце ще има в петък, а в понеделник температурите слабо ще се понижат.
В планините неустойчивостта на времето ще бъде още по-голяма, особено в събота и неделя, когато на много места в планинските райони ще има валежи с гръмотевици. За сметка на това ще бъде топло, с температури в следобедните часове на 1200 метра от 13 до 15 градуса. По време на явленията са възможни и силни краткотрайни пориви ня вятъра.