Днес ще има променлива облачност, намаляваща през деня от северозапад. Повече облаци ще има в южната половина на страната, където е възможно да превали слаб дъжд. Дневните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

Утре денят ще започне с предимно слънчево време, но от запад ще се появи висока и  средна облачност. Сутрин температурите ще бъдат от около нула градуса в затворените котловини и високите полета до 5 градуса, а дневните ще достигнат интервала 14 до 20 градуса.

В четвъртък ще има променлива облачност, в западната част на страната в следобедните часове са възможни краткотрайни превалявания. Дневните температури ще останат без съществена промяна, от 15 до 20 градуса, а минималните ще се повишат и ще бъдат от 4 до 9 градуса.

В петък ще се затопли още и през деня температурите ще бъдат от 18  до 23 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста  облачност, но вероятността за превалявания е малка.

В събота  атмосферата ще се лабилизира над цялата страна и краткотрайни превалявания са възможни в повече райони. Дневните температури ще останат от 17 до 22 градуса, в местата с краткотрайни преваляваняи - по-ниски. Минималните най-често ще бъдат от 7-8 до 12 градуса. В неделя краткотрайни валежи са възможни главно в западната половина на страната. Температурите ще останат без съществена промяна.

Нестабилно, с локални краткотрайни валежи на места, ще остане времето и в началото на седмицата.