Температурите в 8 часа тази сутрин са от минус 20 в Русе до минус 4.6 в Сандански. Навсякъде в страната минималните температури са по-ниски от минус 10 градуса, като освен в Русе, минус 20 градуса са измерени в Чирпан и Кнежа, както и във Видин и някои по-малки населени места с автоматични любителски метеостанции. 
От днес до сряда времето ще остане много студено, с минимални температури   от минус 18 до минус 13, на места при изясняване до минус 20, минус 22 и  дневни от минус 11 до минус 6, на места в крайните югозападни райони до около нула градуса. Облачността ще бъде променлива, възможно е да прехвърча слаб сняг, без да оставя нова снежна покривка.

В четвъртък ще започне постепенна промяна на времето. В северните райони и по поречието на Дунав все  още ще бъде студено, но във височина ще започне да се пренася по-топъл въздух от юг и югоизток и в петък чувствителното омекване на времето ще продължи над цялата страна. През почивните дни облачността ще бъде значителна, възможни са превалявания, в повечето райони от дъжд, като не са изключени и поледици. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула градуса, на север малко по-ниски, а дневните в южните и източните райони ще бъдат положителни. По-студено ще остане в западната част на Дунавската равнина. Очаквайте актуализации на прогнозите в следващите часове.