Днес времето ще бъде топло за сезона, с температури от 19 до 24 градуса, на места северно от планините и в източните райони до около 26.

По-ниски, до 16-17 градуса ще са температурите в ниските части на Северозападна България.

Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от югозапад. 

Облачността ще бъде променлива, по-значителна над западните райони, но съвсем слаб дъжд е възможен само в крайните северозападни части.

Утре облачността ще бъде средна и висока. Температурите ще достигнат 20-25 градуса, на места и малко по-високи. Ще остане ветровито, с умерен, на места силен южен вятър.

В сряда температурите ще се понижат с няколко градуса, но ще остане твърде топло за февруари.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от изток и ще бъде умерен до силен.

В четвъртък ще бъде облачно. В Северна България и около Стара планина на места ще превали слаб дъжд, по високите части на Балкана - слаб сняг.

Температурите ще се понижат с още няколко градуса и ще бъдат от 9 до 14 градуса. Ще продължи да духа умерен и силен източен вятър.

В петък вятърът ще отслабва и стихва. Денят ще започне с облачно време и слаби превалявания на отделни места. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, а дневните -  от 8 до 14. Около и след обяд облачността от юг ще се разкъсва и намалява до незначителна привечер.

В събота и неделя ще се появи слаб западен вятър. Минималните температури сутрин ще са от около нула до 4-5 градуса, а дневните ще бъдат най-често от 10 до 15-16 градуса.

Облачността ще бъде променлива, почти без валежи.