Днес ще бъде облачно, със слаби превалявания. Дневните температури ще са от 9 до 13 градуса. След обяд преваляванията ще спират, но още довечера от югозапад отново ще завали. На много места е възможно и  да прегърми.

Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните ще са с 1-2 градуса по-ниски от днешните. През целия ден с прекъсване на много места ще вали дъжд, по-значителен в западната половина и особено над северозападните райони, където количествата валеж за деня е възможно да превишат 15-20 литра на квадратен метър.

В сряда от север ще прониква по-студен въздух. Преваляванията ще продължат, като в следобедните часове и привечер постепенно ще отслабват. Дневните температури ще бъдат от около 4 на северозапад и  по високите полета до 12-13 в крайните югоизточни райони. Привечер и преди полунощ е възможно в Предбалкана, високите полета и местата на север с надморска височина над 500 метра преваляванията да преминават в мокър сняг, преди да спират окончателно през нощта срещу четвъртък.  В четвъртък облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3, а дневните от 4 до 9 градуса.

В петък сутрин ще бъде ясно, с временни увеличения на облачността над Рило-Родопската област. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до минус 1, по Черноморието до плюс 1-2. По високите полета и  затворените котловини не са изключени и стойности до  минис 7, минус 8 градуса. През деня ще бъде слънчево и температурите ще достигнат стойности от 7 до 12 градуса.

През почивните дни ще бъде динамично, с температури, близки до обичайните за началото на март. 
Според предварителните сценарии на световните модели, продължителен период с пролетни температури и повече слънце ни очаква около и след 5-6 март.