Днес и утре за голяма част от страната ще бъдат последните два слънчеви и топли дни. Температурите ще бъдат от 24 до 29, на места до 30 градуса. 

Утре след обяд от запад облачността ще се увеличава и през нощта срещу събота отначало над северозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад -северозапад и ще започне да нахлува по-студен въздух. Температурите през деня в събота ще бъдат в широки граници: от 12-14 градуса в Северозападна България и високите полета до 25-27 в крайните източни райони.

През деня и в нощта срещу неделя преваляванията ще обхващат цялата страна и  в неделния ден времето ще бъде облачно, ветровито и хладно. Температурите ще бъдат от около 10-11 до 16 градуса. По високите полета ще е по-хладно с температури, непревишаващи 8-9 градуса. Минималните ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и хладно ще остане в понеделник. През деня валежите от запад ще отслабват и спират. Температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса.

Във вторник и сряда ще има променлива облачност. превалявания са възможни над западните райони. Температурите ще се повишат.

В планините през почивните дни времето няма да бъде подходящо за туризъм. Ще духа силен, по билата бурен северозападен вятър, а температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат между 1 и 4 градуса в неделя. Преваляванията от дъжд, които ще започнат в събота, през нощта срещу неделя на надморска височина над 1200-1500 метра ще преминат в сняг. Ще се образува и  временна снежна покривка.