В тон с очакванията ни вчера, студът се оказа недостатъчен за да натрупа снежна покривка, освен по високите места на Северозападна България и високите полета на Западна.
Снежна поктивка от 10 см има във Враца, а в станцията на НИМХ в Младост тя е 13 см, но в рамките на града снежната покриека е наполовина - до 6-7 см.
В момента слаб сняг вали във Видин, Оряхово и Сандански, а дъжд - в Ловече и на места в Източна и Южна България.
Това е максималната дълбочина, на която студената въздушна маса е проникнала в страната ни: още днес по-високото февруарско слънце ще повиши дневните температури с няколко градуса, в сравнение с тези в 8 часа. Ето какви са стойностите в някои населени места:
1 градус е в Ново Село, Търново, Плевен, Лом, Враца, над 2 във Видин - в изброените места липсва снежна покривка, освне във Враца.
2 градуса е в Разград, 3 в Русе, 7 във Варна. В пловдив термометърът показва 4 градуса, 2 в Пазарджик, 5 в Чирпан, 7 в Сливен, 9 в Бъргас, Ахтопол и Елхово.
Обхванатите от по-студената въздушна маса западни части на страната са с по-ниски температури. Освен изброените градове на север, по-студено е и в Сандански - само 1.4 градуса и в София - минус 1.4 в НИМХ Младост. Толкова - между минус 1 и минус 2 градуса, мерят и любителските автоматични станции  в кварталите на столицата.
Преваляванията днес ще отслабват и спират, но в следващите 5-6 дни ще остане по-често облачно. Слабо ще завали на места отново утре, както и  в неделя срещу понеделник и в понеделник, когато ще вали сняг, дъжд и валеж в смесена фаза.
Температурите ще се задържат в рамките на обичайните за месеца на запад и  северозапад., а на изток и юг в някои дни - и малко  над тях.