Днес  от югозапад облачността ще се вплътнява и ще започнат превалявания от дъжд, които постепенно ще обхващат цялата страна. Дневните температури   ще бъдат от около 5-6 на северозапад  до 13-14 градуса на изток. Около полунощ преваляванията по високите полета на Западна и Северозападна България ще преминават в мокър сняг и сняг. Образуване на снежна покривка ще има по високите полета на Западна България, вкл. Софийско, както и  в по-високите места на северозападните райони -най-съществена в полупланинските райони по дъгата от Кулско и Белоградчишко до Врачанския Балкан. Обстановката по старопланинските проходи, особено тези в Централна и Западна Стара планина ще бъде сложна.

Утре преваляванията ще започнат да отслават и спират и в часовете около обяд ще спрат в по-голямата част на страната. От запад ще прониква по-студен въздух, но в източната половина на страната ще остане относително топло - границата на по-студената въздушна маса ще остане на територията на страната. Температурите ще са в широк диапазон, от 2-3 градуса на запад до 10-12 в източните райони. 

 При тези процеси и динамика съществено понижение на температурите сутрин няма да има, като дори в по-студените райони на страната на северозапад те ще остават в рамките на около обичайните за февруари стойности.  

В неделя слаби превалявания са възможни в планините и на места в южните райони. Под 500-700 метра ще вали предимно слаб дъжд, а в над тази надморска височина - мокър сняг и сняг. Минималните температури ще са от минус 3 градуса в западните райони до плюс 3 на изток, а дневните между 4 и 9, в крайните южни райони до 11-12.

Привечер срещу понеделник и през нощта валежите ще се активизират отново - от северозапад и югоизток. В Северозападна и Централна Западна България ще завали сняг, който през деня ще отслабва и преминава в дъжд.  В Югоизточна България  ще вали предимно дъжд.

Около обедните часове в понеделник превалявания ще има  в централните северни райони и част от Североизточна България. Дневните температури ще останат основно в интервала от 4 до 9-10 градуса.

Във вторник и сряда минималните ще са от минус 3 до плюс два, а максималните - от 5 до 10 градуса. През първия ден облачността ще бъде променлива, намаляваща на места до незначителна, а в сряда ще е предимно значителна. Възможни са превалявания от слаб дъжд. В Дунавската равнина ще се появи умерен и силен вятър от изток.