Днес ще остане предимно облачно. Ще превалява с прекъсвания, предимно слабо: в низините - дъжд, а над 1200-1400 метра - сняг. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса

 Около и след обяд ще се усилва вятърът от североизток, който утре ще се ориентира от север и дневните температури през утрешния ден ще са по-ниски от днешните, в интервала от 5 градуса на североизток до 10, в крайните северозападни и южни райони - до 12 градуса.

Преваляванията ще продължат, но по-съществени валежи от дъжд ще има в централната част на Северна България. В следобедните часове там дъждът ще се премесва с мокър сняг, но валежите ще отслабват и почти ще спрат до полунощ срещу неделя.

В неделната сутрин температурите ще бъдат от нула, на места по високите полета около минус 2, до 4-5 градуса.

В неделния ден дневните ще са от 5 до 10, малко по-ниски по високите мест в Людогорието и Добруджа. Там ще превалява слаб сняг.

През нощта срещу понеделник и в понеделник валежите ще се активизират и в източните(без Черноморието, където ще има смесени валежи от дъжд и сняг) и голяма част от централните райони на страната ще бъдат от сняг. Ще се образува и временна снежна покривка. В ниските части на Северозападна България и югозападните райони ще превалява слаб дъжд. В района на София също има вероятност да превали сняг, но образуване на снежна покривка не е сигурно, тъ йато валежите няма да са колкото на изток.
Дневните температури ще бъдат от около нула по високите полета, Предбалкана и Лудогорието, до 5-6 градуса в ниските части на Северозападна и Южна България.

Значителни валежи ще има в източната половина на страната, там са възможни навявания и затруднения с транспорта.

През нощта срещу вторник минималните температури ще са от минус 3, минус 4 до плюс два градуса. Преваляванията ще спират от север, последно - в предиобедните часове над крайните южни райони.

Облачността ще се разкъсва и намалява и над Северна България ще бъде слънчево, със слаб и умерен вятър от северозапад-север. Въпреки студената въздушна маса, с температури до минус 5-6 във височина, мартенското слънце ще повиши температурите до 5-10 градуса в северните райони.

Заради ясното време, през нощта срещу сряда ще остане по-студено, с температури от минус 4, минус 5 по високите полета(не са изключени и по-ниски стойности в някои високи котловини, защитени от вятъра!) до плюс 1-2 около Дунав, където вятърът - умерен от запад-северозапад, няма да позволява по-съществено изстиване. В сряда и четвъртък повишението на температурите ще продължи и те ще са от 7 до 12 градуса през деня. Ще се запази голямата денонощна аплитуда, характерна за антициклоналното време през пролетта и есента.

Според предварителните прогнози, повишението на температурите ще продължи и в последните дни на следващата седмица и около средата на месеца, като минималните ще са с малко, но вече над нулата в низините, до минус 1-2 по високите полета, а дневните в западната част на Дунавската равнина и Тракия ще преминат 15 и доближават 18-20 градуса.

При стихване на вятъра, в низините и около водните басейни все още е възможно образуване на краткотрайни мъгли, които с издигането на слънцето, бързо ще се разсейват.