Минималните температури днес са с 1-2 градуса по-високи от верашните в повечето места с най-ниски измерени температури в Северна България.

Днес облачността ще бъде променлива. Около обяд ще се появи слаб, в Дунавската равнина - умерен западен вятър  и мъглите там ще се разсеят.

Дневните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса.


 

Без съществена промяна ще остане времето  до края на тази седмица. Ще бъде студено, с минимални температури от минус 12 до минус 6, в отделни котловини с дебела снежна покривка до минус 15, минус 17 и дневни от минус 5 до нула градуса.

Малко по-високи ще са минималните температури утре, петък сутрин, от минус 10 до минус 5 градуса.

В понеделник и вторник ще остава всеоще студено в ниските места, където ще има и мъгли. Там минималните температури ще са от минус 12 до минус 7 и все още не са изключени стойности до минус 15 градуса.

Денем по хълмистите и полупланински места обаче ще започне омекване на времето и  там дневните температури ще достигат 3-5 градуса. В местата смъгли те ще остават отрицателни.

Според сегашните сценарии на моделите, към сряда ще настъпи по-чувствителнозатопляне и температурите ще се повишат до 5-11 градуса. Подробности за този процес очаквайте в следващите дни.