До края на днешния ден облачността oт запад ще започне да намалява. Температурите в следобедните  часове ще достигнат 10-15 градуса, на места на юг и югоизток - до 16-17. Умереният вятър в Дунавската равнина ще отслабва и стихва до полунощ.
Минималните температури утре сутрин ще са от 1 до 6 градуса, но на места около Дунав и по високите полета на запад са възможни и слаби отрицателни стойности.
Утре за кратко в планините на запад ще се появи слаб южен вятър, но още в следобедните часове той ще се ориентира от запад и северозапад. Облачността ще бъде променлива, със слънчеви интервали. Привечер ще се увеличава от запад и по студения фронт през нощта срещу събота  на отделни  места ще превали слабо - до 800-900 метра слаб дъжд, а над 1000 метра - слаб сняг. Преваляванията ще са незначителни.
По високите части на Софийско през нощта е възможно да прехвърчи съвсем слаб сняг, без да образува снежна покривка..
Температурите в съботния ден ще са по-ниски, от 6-7 до 11-12 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността преди обяд в централната и източна част на страната.
Минималните температури в неделя ще са от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса. Още след полунощ ще се появи слаб и умерен южен вятър и дневните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса. Възможно е образуване на сутрешни мъгли в ниските части и около реките и там температурите да останат малко по-ниски.
От понеделник до сряда ще остане значително по-топло от обичайното за февруари, с минимални температури най-често от 3 до 8 градуса и дневни - от 12 до 17, на места и до около 20 градуса.
Сутрин около реките има условия за мъгли, но около обяд видимостта ще се подобрява.
Според предварителните прогнозни сценарии на моделите, към четвъртък облачността от запад ще се увеличи, ще се появи вятър от запад и северозапад, но температурите в средата на седмицата ще остават високи за сезона - от около 9-10 до 15-16 градуса.