Днес облачността ще бъде значителна. Временни разкъсвания и намаления ще има над крайните източни райони. През деня с прекъсвания над цялата страна ще превалява  дъжд. Дневните температури ще бъдат от около 16-17 градуса в крайните западни райони до 25 в североизточните части на страната. В Сунавската равнина ще духа умерен западен вятър.

Утре времето няма да претърпи съществена промяна, но от запад преваляванията ще спират. Вятърът ще започне да отслабва, а по-късно следобед и облачността ще започне да намалява. Дневните температури ще останат без съществена промяна.

В сряда ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но краткотрайни валежи са възможни само над крайните източни райони. Дневните температури ще се повишат и ще са от 21 до 26, 27 градуса.

В четвъртък и петък бързото повишение на температурите ще продължи и през втория ден те ще достигнат стойности от 27 до 32 градуса. Ще бъде предимно слънчево и сухо, с поява на висока  и средна облачност, а в планините и Източна България ще се появи слаб и умерен вятър от юг.

В събота и неделя атмосферата частично ще се лабилизира и  на места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални  градушки. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане топло, освен в местата с по-чести валежи в югозападните и полупланински райони.

Нестабилно ще остане времето и в началото на следващата седмица.