В момента страната ни е под влияние на антициклонална област и сутрин температурите са в широк диапазон: от минус 7 по най-високите затворени котловинни полета на Западна България до плюс 8-9 по ниските склонове на планините и Черноморието.
Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо.

Дневните температури ще достигнат стойности от 15 до 20 градуса. 

Без съществена динамика ще бъде времето утре. Минималните температури ще бъдат от около нула до 4-5 градуса, а дневните ще останат  най-често от 15 до 20 градуса, на места до 21-22.

Около водните басейни ще се образуват краткотрайни мъгли, които по правило  до обедните часове ще се разсейват.

 По-ветровито ще бъде времето през почивните дни и в началото на следващата седмица. Облачността ще бъде променлива, но вероятността за валежи  е малка.

Минималните температури ще са от 3 до 9 градуса, а дневните - от 14 до 19.

В понеделник времето ще остане без съществена промяна, а във вторник ще започне повишение на температурите, и според сегашните сценарии в сряда и четвъртък ще бъдат от 19 до 24 градуса, на места и до около 25 градуса. Повече подробности и прогнози за очакваните високи температури  очаквайте в събота и неделя.

Значително по-топло от обичайното за сезона ще бъде и сутрин, с минимални температури от около 5-6 градуса в котловините и най-ниските места до 12-13 градуса по Черноморието.

 

Облачността ще бъде по-често незначителна.