Днес облачността над страната ще бъде значителна. С прекъсвания на много места ще превалява краткотрайхно. Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса.  Явленията ще отслабват и стихват през втората половина на нощта.

Утре, понеделник,  преди обяд облачността ще бъде незначителна, до слънчево на места. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и в западната част на страната и около планините ще превали и прегърми. Дневните температури ще са по-високи от днешните с 1 до 3 градуса, в интервала от 21 до 26.

От вторник до края на седмицата времето ще остане неустойчиво. В часовете преди обяд ще има и слънчеви интервали, но около и след обяд и през първата половина на нощите ежедневно ще има различни по интензитет краткотрайни валежи с гръмотевици. Заради постепенното затопляне във височина, на фона на запазваща се неустойчивост, повишава се вероятността и от локални градушки.

Дневните температури ще са предимно от 22 до 27, на места в низините в някои дни през втората половина на седмицата - и малко по-високи - до 29-30, а в районите с по-продължителни краткотрайни превалявания в съответните дни - малко по-ниски.