Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. По-съществени намаления ще има в югозападната половина на страната.

Ще духа слаб вятър от изток и  североизток.

Дневните температури ще бъдат от 12-14 градуса на североизток, до 19-20 в крайните югозападни райони. Минималните ще са от 7 до 12 градуса.

 

 Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще останат от 13 до 19 градуса.

Около и след обяд по Черноморието ще превали слабо.

В сряда ще бъде облачно. От северозапад ще започнат превалявания, които  до вечерта ще обхванат цялата страна. 

Температурите ще бъдат от 12 до 18 градуса, в крайните югозападни райони до около 20.

Облачно, с превалявания от дъжд ще остане времето и в четвъртък. Температурите през деня  ще се понижат и дневните ще бъдат от около 10 до 14, 15 градуса. 

Заради облачното време, минималните ще останат високи за края на октомври и ще бъдат от 8-9 до 13, 14 градуса. Ще духа слаб вятър от север, в Североизточна България  - от североизток.

В петък преваляванията ще отслабват и постепенно ще спират. Понижението на температурите ще продължи и петъкът ще бъде най-студения ден от седмицата. Минималните ще са от 4 до 10 градуса, а дневните - от 7 до 13. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен северен вятър.

През нощта срещу събота облачността ще намалява до ясно  време. Ще се появи слаб западен вятър, отначало в Дунавската равнина. 

Минималните температури ще са от нула до 5 градуса, но в местата, защитени от западния вятър са възможни стойности до минус 2, минус 3 градуса. Такива са предимно ниските части на Тракия, котловините около Балкана и високите полета на Западна България.

В събота преди обяд ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът от запад ще се усилва до умерен, в Дунавската равнина - временно и  силен. Дневните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. 

В следобедните часове от северозапад облачността ще се увеличава и през нощта на места северно от планините и в североизточните райони е въсможно да превали слаб дъжд, над 1400-1500 метра - да прехвърчи слаб сняг.

В неделя ще остане ветровито. Температурите ще бъдат почти без промяна - минимални от нула до 5, дневни от 10 до 15 градуса.

През седмицата времето няма да бъде подходящо за планински  туризъм.
До петък планините, дори ниските части, често ще бъдат в мъгли, а от сряда ще бъде и доста студено и ветровито. През почивните дни ще има и слънчеви часове, но ще бъде твърде ветровито, а по високите части температурите ще бъдат отрицателни.