Днес ще бъде все още студено, с дневни температури от минус 5 на север до 3-4 в крайните южни райони.

Ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността около и след обяд.

В Северна България все още ще превалява слаб сняг на места, а в източните райони - слаб сняг и дъжд. 

 Привечер  и през нощта отново ще завали: в северните райони сняг, в източните - дъжд  и  сняг, а на югозапад  и юг в ниските места - дъжд. В планините валежите ще бъдат от сняг, но там ще бъде много ветровито, със силен и бурен вятър от югозапад  и запад.

Създават се условия и за поледици, при преминаване на валежа в течна фаза в районите с все още отрицателни температури при земната повърхност.

Още утре преди обяд  валежите ще спрат навсякъде. Облачността ще бъде разкъсана, около обед - незначителна.

Ще продължи бързото затопляне и снежната покривка в низините ще започне да се топи.

Температурите ще бъдат в широки граници, от около минус 2 по централния български участък на Дунав до около 10 градуса в крайните южни райони.

В сряда сутринта минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните вече навсякъде ще са положителни: от 4-6 градуса на север до 12-13 в южните райони. В сутрешните часове от запад в западните и северни райони ще завали, предимно дъжд, но в крайните северозападни и полупланински райни при интензивен валеж е възможно дъждът да се премесва с мокър сняг и дори на моменти да бъде от сняг. 

В планините, освен планинската част на Видинско и Монтанско, до 1000-1200 метра валежите ще бъдат от дъжд

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде умерен и силен..

По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък валежите в полупланинските райони на северозапад ще преминат в сняг но бързо ще спират. Валежът ще продължи през нощта срещу четвъртък и  в началото на деня,  в централните и източните райони, като в низините ще бъде от дъжд.

Минималните температури в четвъртък ще бъдат положителни в повечето райони - от нула, минус 1 до плюс 4-5 градуса.

Дневните ще остават по-високи от обичайните за средата на зимата и ще са от 5 до 11 градуса.  До полунощ срещу петък валежите ще спрат навсякъде, а облачността ще се разкъсва и намалява.

В петък ще има незначителна облачност. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временбно силен западен вятър.

Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 6 до 12 градуса. Снежната покривка в Дунавската равнина, където все още я има, бързо ще се топи.

Според предварителните очаквания, в събота и неделя ще бъде топло за сезона,  с незначителна облачност, повече - в неделя. Минималните температури ще бъдат положителни в повечето места, от нула, един, до 5-6 градуса, а дневните  - от 8 до 13, на места и до 14 градуса в неделя.