Днес ще има променлива облачност, намаляваща до незначителна около обед на места.

Дневните температури ще бъдат от минус 5 до  плюс 1-2 градуса.

 Привечер от запад ще започне увеличение на облачността и около полунощ над крайните западни и североизточни райони ще завали слаб сняг. По-късно през нощта слаб сняг ще превали и  на места във вътрешността на страната.

От запад температурите ще се повишават, като в началото на нощта ще са от минус 10 до минус 5, а преди изгрев - от минус 5, минус 6 до  около нулата.

В Дунавската равнина ще духа слаб, до умерен западен вятър.

В Тракия и високите полета на Западна България  ще има мъгла, която е възможно да се задържи в часовете преди обяд.

Ще има значителна облачност и на места в централните и източни части ще превалява сняг, по-късно в ниските места - дъжд.

Утре максималните температури ще бъдат от 1 до  7 градуса, като на местата с мъгли ще остават малко по-ниски - около и дори малко под нулата.

В сряда минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула градуса, а дневните от 3 до 8.

Ще има  разкъсана облачност, по-значителна над северните райони. Южно от Стара планина  на места ще бъде мъгливо и дневните температури там ще са по-ниски.

В четвъртък повишението на температурите ще продължи.  Минималните в по-голямата част от страната ще са положителни - от около минус 1 до плюс 3, плюс 4 градуса.

Ще духа слаб и умерен вятър от запад - северозапад и с него ще прониква по-топъл въздух.

Навсякъде в низините снегът ще се топи.

През деня облачността ще бъде незначителна, а дневните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. Тъй като вятърът ще отслабне, освен в Дунавската равнина, на местата с все още съществуваща снежна покривка, температурите ще остават малко по-ниски, като е възможно да има и намалена видимост.

В петък, събота и неделя ще остане топло за сезона, с минимални температури от минус 2, минус 4 в котловините южно от Стара планина, защитени от западен вятър, до плюс 4 в Дунавската равнина, крайните южни  райони и морския бряг.

Дневните ще са от 8 до 13, 14 градуса, малко по-ниски в местата с намалена видимост. В крайните южни райони и западната част на Дунавската равнина са възможни и малко по-високи стойности.