Днес и утре, през първия учебен ден,  ще има променлива облачност. Вятърът ще отслабва и утре ще стихва. Дневните температури ще са най-често от 23 до 28, 29 градуса: учениците ще се радват на комфортно  време, с променлива облачност. Без валежи.

Във вторник в източните райони и в планините ще се появи слаб вятър от югоизток  и дневните температури там ще се повишат с 1-2 градуса. От запад облачността ще се увеличава, отначало средна и висока, а след обяд ще се вплътнява и привечер над страната ще премине атмосферен фронт. Проявленията му ще бъдат временно усилване на вятъра от запад, краткотрайни превалявания, по-значителни на север  и в планинските райони.

В сряда ще има променлива облачност, а превалявания са възможни в часовете преди обед в крайните североизточни райони. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В четвъртък денят ще започне с незначителна облачност, но по-късно от запад отново ще започне заоблачаване и над западните и крайните североизточни райони ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще останат без промяна.

В петък и събота над страната отново ще се установи въздушен пренос от северозапад и температурите ще се понижат чувствително, като дневните в много райони ще са около и под 18-20 градуса. През първия ден на много места ще превалява дъжд, а през втория ще има повече слънчеви часове, но според сегашните прогнози ще бъде доста хладно. Сутрин също ще бъде студено, с минимални температури от 6 до 11-12 градуса. При изяснаване и стихване на вятъра по високите полета те ще бъдат и по-ниски: до около и под 4-5 градуса и там не са изключени слаби слани.