Днес  ще бъде слънчево. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13, а дневните от 18 до 23 градуса. Ще духа слаб вятър  от запад, който привечер ще стихне.

Утре  вятърът  над източните райони и планините ще се ориентира от югозапад.

Температурите  ще останат в интервала сутрин от 8 до 13, а след обяд от 18 до 23 градуса.

В събота от запад облачността, отначало средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Все още без валежи в по-голямата част от страната. Превалявания са възможни само над крайните западни райони.

Температурите ще останат високи за втората половина на ноември. 

В неделя ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд. По-интензивни валежи ще има в Западна България сутрин и преди обед.

Температурите ще се понижават и ще бъдат от около 11 градуса  на запад до 19 в източните райони. Там все още ще духа слаб и умерен вятър от югоизток и юг. В Дунавската равнина вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен.

В понеделник вятърът временно ще стихне. Облачността ще бъде променлива, значителна след обяд. На места ще превали дъжд. Температурите ще бъдат: минималните от 5 градуса на запад до 12 в източните райони, а  дневните от 11 до 15 градуса.

Във вторник и сряда ще бъде облачно и често - дъждовно. С различен интензитет ще вали над почти цялата страна, като на места е възможно да паднат  и  съществени валежи.

Температурите ще останат около обичайните за месеца, минимални от 4 до 10-11 и дневни от около 10 до 14 градуса в повечето места. Малко по-ниски стойности са възможни в някои дни в северозападните и северни райони.

Над 1800-2000 метра надморска височина в Западна Стара планина и по най-високите части на Витоша, Рила и Пирин валежите временно ще преминават в сняг.

В планините времето няма да бъде подходящо за туризъм.
На 1200 метра надморска височина в събота температурите ще бъдат около 10 градуса, в неделя - от 5 на запад до 10-11 на изток, а  през следващата седмица ще се понижават и в планините на Западна България ще са от около 1-2 до 5 градуса. В събота и неделя ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт, впоследствие - умерен, на моменти и силен от северозапад. С прекъсвания и различен интензитет след  събота ще вали дъжд, а по върховете - сняг.