Днес ще бъде топло за януари, с максимални температури от 10 до 15 градуса. По-ниски, до 6-7 градуса, ще останат те в северозападните райони, където преди обяд ще бъде и мъгливо.

Облачността ще бъде средна и висока.

 Утре облачността ще се увеличи и през страната от запад на изток ще премине атмосферен фронт.

Ще превали дъжд, на места ще прегърми.

Ще остане сравнително топло, с максимални температури от 8 до 14 градуса. Вятърът, отначало над западните райони, ще се ориентира от северозапад,

В сряда в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са все още високи за януари - от 9 до 14 градуса, но от северозапад ще нахлува по-студен въздух и ще започне тяхното понижение.

В четвъртък и петък облачността ще бъде значителна, на места ще превали, в низините все още дъжд. Дневните температурище са от 5 до 11 градуса, по-ниски в крайните северни райони.

В  събота и неделя ще бъде студено, с променлива облачност и  температури в рамките на обичайните за януари - в събота от 3 до 9, а в неделя от минус 2 до плюс 3 градуса.

На места в събота ще превали дъжд, който преди да спре, ще преминава в сняг, а в неделя - сняг, по-значителен над планините на Южна България.