Днес в Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са все още високи за януари - от 9 до 14 градуса, но от северозапад ще нахлува по-студен въздух и ще продължи тяхното понижение.

 

Утре и в  петък облачността ще бъде значителна, на места ще превали, в низините все още дъжд. Дневните температури ще са от 5 до 11 градуса, по-ниски в крайните северни райони.

 

Около и след обед в събота ще завали дъжд,  който от северозапад ще преминава в сняг и преваляванията през нощта ще обхващат по-голямата част от страната.  По-значителен валеж ще има над планините на Южна България и  в източните райони.

В Тракия, южните и източни райони в събота през голяма част от деня валежите ще са от дъжд, но и там  в неделя ще преминават в сняг.

Ще духа и умерен до силен вятър от североизток, като са възможни и снегонавявания.

Преваляванията ще продължат и в неделя и едва в понеделник ще отслабват и спират.

Максималните температури ще бъдат отрицателни - от минус 5 до нула градуса, а минималните от минус 10 до минус 5, но след спиране на валежите и изясняване, по високите полета на Западна и Югозападна България са възможни и стойности до около минус 15, минус 17 градуса.

Постепенно повишение на температурите ще започне през втората половина на следващата седмица.