Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Дневните температури ще бъдат от 1 до 6, в Северозападна България до 7-8 градуса. Там ще духа слаб и умерен западен вятър.
 
Утре минималните ще бъдат от минус 6 до минус 1, в местата с ясно и тихо време и до минус 7, минус 8 градуса. През деня максималните ще бъдат от 2 до 7.
 
В четвъртък и петък вятърът от запад ще се усили и дневните температури временно ще се повишат с 2-3 градуса, достигайки  на места в югозападните и северозападни райони 9-10 градуса. Облачността ще остане променлива, на места намаляваща до слънчево време.
 
Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, в полупланинските райони, където има по-съществена снежна покривка, до минус 5, минус 6 градуса.
 
В петък облачността от северозапад ще започне да се увеличава, но ще остане почти без валежи. Привечер ще се усили северозападният вятър и над страната ще започне да нахлува арктичен въздух. По този процес според днешните сценарии съществени валежи не се очакват.
 
В събота, главно в Предбалкана и Североизточна България ще превали слаб сняг. Дневните температури ще започнат да се понижават и ще са от 0 до 5 градуса, в Северозападна България до 6-7, а минималните ще бъдат в интервала от минус 6 до минус 1.
 
В неделя ще остане предимно облачно, дневните температури ще се понижат с още 1-2 градуса и в много райони ще останат отрицателни и през деня. Ще бъде ветровито и студено, почти без валежи, само на места е възможно да прехвърчи слаб сняг.