Днес вятърът от запад ще се усили и дневните температури  ще се повишат с 2-3 градуса, достигайки интервала от 3 до 8, в  северозападните райони 9-10 градуса. Облачността ще остане променлива.

Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1. Утре облачността от северозапад ще започне да се увеличава, но ще остане почти без валежи. Привечер ще се усили северозападният вятър и над страната ще започне да нахлува арктичен въздух.Съществени валежи не се очакват.

В събота, главно в Предбалкана и Североизточна България ще превали слаб сняг. Дневните температури ще започнат да се понижават и ще са от 0 до 5 градуса, в Северозападна България до 6-7, а минималните ще бъдат в интервала от минус 6 до минус 1.

В неделя ще остане предимно облачно, дневните температури ще се понижат с още 1-2 градуса и в много райони ще останат отрицателни и през деня. Ще бъде ветровито и студено, почти без валежи, само на места е възможно да прехвърчи слаб сняг.

До средата на следващата седмица времето ще бъде типично за януари: студено, с минимални температури от минус 9 до минус 4, в някои затворени котловини и ниски места при стихване на вятъра до минус 12. Дневните ще са от минус 3 до плюс 2 градуса. Възможни са съвсем слаби прехвърчания на сняг, но съществени валежи през следващите 7-8 дни не се очакват.

Постепенно затопляне ще започне през втората половина на седмицата.