Днес  минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще се повишат  и ще са от 2 до 12, на места до 13-14 градуса. Привечер ще се появи слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от изток в процес на усилване.

Утре минималните температури ще бъдат от  минус 1 до плюс 5, по-високи на изток и северно от планините, където ще се появи вятър от югоизток. В сряда през деня ще бъде топло за февруари, с дневни температури от 9 до 14 градуса, по-ниски  на северозапад - до 7-8 градуса. Над югозападните райони ще завали дъжд. До вечерта дъждът ще обхваща по-голямата част от страната. Над 1100-1200 метра в планините преваляванията ще бъдат от сняг.

В четвъртък преваляванията ще продължат през целия ден и едва през нощта срещу петък ще отслабват и прекъсват. През нощта срещу петък снежната граница ще се снижи с няколкостотин метра, но валежите ще бъдат все по-слаби и в петък постепенно ще спрат над цялата страна до следобедните часове без да образуват съществена снежна покривка, вкл. на повечето места, където успеят да преминат в слаб сняг.  Ще духа умерен вятър от североизток и север и дневните температури в четвъртък ще са от 5 до 10 градуса, а в петък - с още 1-2 градуса по-ниски. По-късно през деня в петък вятърът от север ще отслабва и стихва и в западната част на Дунавската равнина ще се появи и усилва такъв от западна посока.    През почивните дни дневните температури ще са в интервала от около 5 градуса в североизточните райони до 10 градуса в южните и югозападни райони. Облачността ще бъде променлива, до незначителна.

Предварителните прогнози за началото на по-следващата седмица предвиждат слабо понижение на температурите, но съществени студове не се очакват.- температурите ще останат в рамките на обичайните за края на зимата.